U miru sa sobom

Budite u miru sa sobom

Da, možete to.
Lepo je kada se dobro slažete sa porodicom, prijateljima, kolegama. Lepše je kada se dobro slažete sa sobom. Dobro je kada ste dobri drugim ljudima. Bolje je kada ste dobri sebi. Važno je da su drugi zadovoljni vama, ponosni na vas, da vas vole. Važnije je da vi budete zadovoljni sobom, ponosni na sebe, da vi volite sebe.

Trening „U miru sa sobom“ je četvoromesečni program za sve vas divne, osetljive i plemenite ljude koji ste odlučili da je sada pravi trenutak za promenu, pravi trenutak da upoznate sebe, da istinski razumete sebe i da postanete osoba kakva ste oduvek želeli da budete.

Šta ćete naučiti na ovom treningu?

Naučićete kako da promenite svoj odnos prema sebi, da nađete i iskoristite svoju snagu, da podržite i zavolite sebe. Naučićete korak po korak kako da razumete sebe, da postavite prioritete, prepoznate i rešite svoje blokade. Naučićete kako da sami rešavate svoje probleme i vratite mir u svoju glavu i svoj život. Tako osnaženi gradićete novog sebe, baš po svom ukusu i svojoj meri i bićete u miru i sa sobom i sa celim svetom.

1. Modul – Gde se sada nalazite
Na samom početku odredićete gde se tačno nalazite. Ako ne znate gde ste, ne možete ni stići tamo gde želite. Naučićete da jasno i precizno definišete svoj problem jer dobro definisan problem je već pola rešenja. Kada tačno znate gde se nalazi vaš problem, znaćete gde treba da tražite rešenje. Precizno određivanje mesta problema i njegovog rešanja vodi vas do trajne promene. Zatim ćete poboljšati svoju fleksibilnost. Život teče, sve se menja, vi se menjate, a fleksibilnost olakšava prihvatanje promena i prilagođavanje na njih.

2. modul – Pristupite sebi na novi način
Promena se ubrzava. Naučićete da sebe, a zatim i sve oko sebe, posmatrate na jedan drugačiji način, način koji vam daje više mogućnosti, olakšava da prihvatite i sebe i druge, da učite iz grešaka, da se oslobodite osećanja krivice, da prestanete da se nervirate zbog onoga što ne možete da promenite. Biće vam sasvim jasno zašto vam je teško da promenite svoje ponašanje u određenim situacija (reagujete na prvu loptu, teško se pokrenete, ne uzimate u obzir tuđa mišljenja, i najmanji stres vas izbaci iz koloseka…) i znaćete šta treba da uradite.

3. modul – Tajna za uspostavljanje mira sa sobom
Veoma ozbiljan rad na sebi je pred vama. Preispitaćete svoja uverenja, sve ono što prihvatate kao istinito kada ste u pitanju vi, drugi ljudi, život… Otkrićete koja od njih vas sputavaju i kako da ih zamenite novim koja će vas podržavati i osnaživati. Jasno ćete odrediti i šta je baš vama u vašem životu važno, šta je važnije, a šta najvažnije i kako da to najvažnije ostvarite na neki drugi, za vas korisniji način.

4. modul – Tri važne tehnike
Ovladaćete trima veoma korisnim i primenljivim tehnikama koje možete koristiti za različite probleme. Pomoći će vam da: 1. shvatite da je svaki problem rešiv, umanjite preokupiranost problemom i usmerite svoju pažnju na rešenje, 2. otkrijete sve one sposobnosti, osobine, veštine koje su vam potrebne za rešenje problema, a koje mislite da nemate, 3. rešavate unutrašnje konflikte, blokade, razbistrite misli, steknete nove uvide i pokrenete se.

5. modul –Šta još može da vas omete na putu promene
Ovo je veoma važan modul. Otkrićete dva veoma česta i jaka ometača promene. To su strah od mogućih posledica koje promena nosi sa sobom i sekundarna dobit, tj. korist od postojećeg problema. Oni često ostanu neprimećeni, sabotiraju vas i neutrališu sve vaše napore da se pomerite sa mesta.

6. modul – Gde se sada nalazite
Na samom ste kraju. A to je pravo vreme da izvedete zaključke i izmerite svoj napredak. Procenićete kako vam sada izgleda problem na kome ste radili i odlučićete u kom pravcu ćete dalje ići. Ukratko, naučićete kako da procenite sopstveni napredak i napravite planove za budućnost.

Imam i još nešto za vas. Uz ovaj trening dobijate i tri bonusa i neka iznenađenja.

Prvi je uključivanje uživo u Facebook grupi. Svakog meseca imaćete po jedno uključenje tokom koga ćete moći da postavite pitanja, iznesete svoja iskustva i podelite mišljenja sa ostalim članovima grupe. Prisustvo ovim uključenjima nije obavezno, ali je korisno. Održavaju se radnim danima u večernjim časovima. Ko od vas ne može da prisustvuje može naknadno da pogleda snimak koji će biti dostupan u grupi tokom trajanja treninga.

Drugi bonus je umrežavaje i povezivanje sa ostalim članovima grupe. Iz iskustva drugih ljudi možete mnogo da naučite. U grupi ćete, u zaštićenoj i bezbednoj sredini, moći da delite svoja iskustva, strahove, strepnje, ali i uspehe, dostignuća i pobede.

Treći bonus je e-knjiga „Moj dnevnik promena“. Uz nju ćete na sistematičan, pregledan i jasan način pratiti svoj napredak iz dana u dan. Kada prođe neko vreme, moći ćete da se podsetite koliki put ste prešli, koliko ste napredovali i koliko ste bliže cilju.

Ima i još nešto. Imam još iznenađenja za vas. Ali, sada vam neću reći šta. Videćete kada trening počne.

Ovaj trening je za vas ako:

– imate sve uslove da budete srećni, a vi to ipak niste;
– niste zadovoljni sobom i svojim životom;
– su vaši dani ispunjeni neraspoloženjem, razočaranjem, besciljnošću, bezvoljnošću;
– umesto radosti, vedrine, lakoće osećate tugu, strepnju, težinu;
– umesto sigurnosti i vere u sebe, osećate nesigurnost i sumnju;
– se osećate nezainteresovano i otupelo i teško vam ja da se pokrenete, da istrajete, da ne odustanete;
– se osećate nevidljivo, prazno, nemoćno, a želite da budete važni, da ostavite trag, da nađete svoju moć;
– osećate da vas ljudi, pa ni vama najbliži, ne razumeju;
– ni vi ne razumete uvek sebe i svoje postupke;
– nemate jasan pravac u kome se kreće vaš život;
– imate utisak da uvek promašite ono što vam je bitno;
– niste zadovoljni odnosom sa samim sobom;
– ste spremni da se menjate;
– da istražujete, razmišljate, pokušavate, učite iz sopstvenih greški;
– da radite, radite i radite.

Ovaj trening nije za vas ako:

– planirate da samo odgledate lekcije, pročitate materijale i nastavite po starom;
– ne želite da se menjate;
– niste spremni da se menjate u ovom trenutku;
– mislite da su vaši problemi nerešivi;
– mislite da već sve znate i da ovde ništa novo, ni korisno nećete saznati;
– želite da dobijete gotova rešenja, trikove i prečice koji vas odmah vode ka cilju;
– niste spremni da platite cenu koju promena nosi sa sobom;
– niste spremni da radite, radite i radite.

Iako sve ovo ima smisla i lepo izgleda ovako napisano, možda se i dalje pitate da li zaista radi, da li će vas ovaj trening zaista promenit? Da, hoće.

Trening je baziran na proverenim znanjima iz psihologije i NLP-a (neurolingvističkog programiranja). NLP je komunikacioni model koji je potekao iz psihologije, a ubrzo se proširio na veoma različite delatnosti (biznis, prodaja, lični razvoj…). NLP pomaže da razumete i unapredite komunikaciju sa drugima, ali i sa samim sobom. 

Pomaže da razumete sebe, svoje postupke, da na drugačiji način doživite sebe, da proširite svoje mogućnosti, da date sebi slobodu da budete to što zaista jeste. U njemu su sabrana znanja iz različitih psiholoških pravaca, a osnovni kriterijum za njihov odabir je efikasnost. 

Samo ono što je efikasno, što dovodi do najbrže, najveće i najjednostavnije moguće promene, ostaje uključeno u NLP. On vam daje mogućnost da razumete sebe. Daje vam način da poboljšate komunikaciju sa sobom. Daje vam alate kako da se menjate i budete baš onakvi kakvi želite.

NLP zaista deluje. Jedino je potrebno da radite, da naučeno primenite. Apsolutno sam sigurna da će pomoći i vama, kao što je i meni pomogao. Samo treba da mu date šansu.

Ako još uvek niste potpuno sigurni da je ovaj trening baš za vas, preuzmite besplatan deo priručnika koji prati sadržaj treninga i proverite čega sve tu ima.

Tokom prve dve sedmice od početka treninga možete bez ikakavog obrazloženja tražiti da vam vratim vaš novac i vratiću ga.

Kasnije tokom treninga povraćaj novca nije moguć. Zašto? Zato što želim da vas podstaknem da odlučite da li ćete zaista raditi ili ćete uludo traćiti svoje vreme i novac. Ulaganje novca jeste jedan od pokazatelja vaše odlučnosti da ostvarite cilj, pa kada ste već uložili novac iskoristite trening maksimalno.

Učićete od mene. Ja sam Katarina Pavićević.

Ja sam neko ko vas zaista razume. Mislim to i stojim iza svojih reči 100%. Zaista razumem ljude koji nisu zadovoljni sobom, a ne znaju zašto.

Zašto vas tako dobro razumem? Zato što sam i ja godinama bila jedna od vas. Ni ja nisam znala šta želim od sebe i svog života. Imala sam sve što je potrebno za sreću, a nisam bila srećna, nisam bila zadovoljna, nisam volela sebe. I moji dani su bili monotoni, dosadni, svaki je bio isti kao i prethodni i naredni. Ni ja nisam mogla sebi da objasnim u čemu mi prolaze meseci i godine. Vreme je teklo, a ja sam stajala u mestu kao ukopana. Kao da sam posmatrala svoj život sa strane, ponekad mu mahnem, on nastavi dalje, a ja ostanem da stojim tu gde sam. I ja sam se udaljila od sebe, od svoje suštine, od onoga što mi je važno.

Udaljila sam se, ali sam uspela i da nađem put nazad, da se vratim sebi. Setila sam se da sam pre mnogo, mnogo godina govorila sebi „Blago meni što sam ja baš ja“. Iako sam znala da nisam savršena, da nikada to neću ni biti, da ima mnogo boljih od mene, ja sam bila zadovoljna sobom takvom kakva sam bila. Ta rečenica „Blago meni što sam ja baš ja“ je bila okidač za promenu. Želela sam da vratim taj osećaj zadovoljstva, ispunjenosti, celovitosti. I počela sam da ga vraćam. Malo po malo, mrvicu po mrvicu.

Osećaj sam mogla da vratim, ali staru sebe nisam vratila. Te stare Katarine koja je davno govorila „Blago meni što sam ja baš ja“ više nije bilo. Morala sam da pravim novu – stariju, mudriju, iskusniju, snažniju… I to što sam morala da pravim novu sebe je u stvari bilo i najbolje od svega jer sam sada mogla da napravim sebe baš po svojoj meri, baš onakvu kakva želim da budem, baš onakvu kakva mi je sada potrebna. I pravila sam sebe. I sada pravim sebe. Praviću sebe i dalje.

Napraviti novu sebe je proces – dug, često težak i vrlo nepredvidiv. Nisam uvek znala šta će tačno biti moj naredni korak, šta ću sve morati da uradim, na kakve ću sve „muke“ sebe staviti. Neki delovi promene su bili lepi, laki, lepršavi, a neki drugi mučni, teški, apsurdni. Moj otpor je povremeno bio veliki. Sve to što mi je bilo mučno, teško i na prvi pogled apsurdno bilo je najvažnije, baš to je gađalo u centar, teralo me da rastem.

Ni sada ne znam šta me sve očekuje, kakve „nezamislive“ stvari ću morati da uradim. Znam samo da ću uraditi sve što je potrebno, platiću koliko god košta, ali ću biti baš po svojoj meri i u mojoj glavi će vladati red i mir.
Znam da ako neko na ovom svetu može nešto da uradi, svako drugi ko to želi i kome je to važno može to isto da nauči. Zato znam da i vi možete da vratite mir i red u svoje glave i živote, da i vi možete da budete zadovoljni sobom i ponosni na sebe, da i vi možete da napravite nove sebe baš onakve kakve želite.

Znam da svaki problem može da se reši, samo treba da znate kako. Meni NLP pomaže da rešavam probleme sa kojima se susrećem, da ih posmatram iz još jednog, za mene korisnijeg, ugla. Imam i alate koji ubrzavaju i olakšavaju promenu. Ono što je NLP poklonio meni, ja ću podeliti sa vama.
Znam da ljudi mogu da se menjaju, da rastu, da budu bolji. Ako ja mogu da se menjam i budem bolja, možete i vi. Koučing mi daje alate koji dovode do promene.

Ono što znam volim da podelim sa drugima. Na blogu delim sa vama ono što znam, a što vama može biti korisno. Dosta tekstova se odnosi na rad na sebi i razumevanje sebe. Nemojte mi verovati na reč, već pročitajte, proverite šta je tamo vama najkorisnije.

Ukratko, ja sam psiholog sa više od dve decenije radnog iskustva u struci (u centru za socijalni rad i osnovnoj školi), NLP trener, ICI kouč i bloger. Sasvim dovoljno da vas razumem, osnažim i naučim kako da napravite nove sebe, sebe onakve kakvi želite da budete.

Kada razmislite i nabrojite sa jedne strane sve potencijalne dobitke, a sa druge strane sve moguće gubitke, zaključićete da vredi da sebi date šansu da poboljšate sebe, da se promenite i da budete bolji, pre svega, za sebe same. Dobićete alate koji će vam omogućiti da istinski razumete sebe, da ojačate svoje vrline, a umanjite slabosti.

Izgradićete bolji odnos sa sobom tako što ćete razumeti sebe, znaćete koja pitanja sebi da postavite kako biste došli do najboljeg mogućeg rešenja. Znaćete zašto vam je važno baš to što radite i bićete spremni da sebe maksimalno uložite kako biste ostvarili taj za vas važan cilj. Naučićete da sami vratite red i mir u svoju glavu i da sami rešavate svoje probleme.

Menjaćete se korak po korak i postajaćete baš onakvi kakvi ste želeli da budete. Važno je da znate da će put koji ćete preći biti vaš, baš vaš, samo vaš i ničiji više. Univerzalan put do novog sebe, do zadovoljstva sobom, do ljubavi prema sebi ne postoji. Vi ćete naći svoj put.

Kada nađete svoj put, ići ćete njim lako i sigurnog koraka. Problemi će se pretvarati u prilike za učenje, sve što je nevažno će izbledeti, a ostaće samo ono što je trajno, vredno i vama bitno. Tada ćete živeti baš onakav život kakav zaslužujete.

Najčešća pitanja i odgovori

Trening se odvija u zatvorenoj Facebook grupi. Materijale (video lekcije, tekstove i radne listove) postavljam u grupu dva puta sedmično, osim u slučaju dve veoma važne lekcije kada ćete imati po celu nedelju na raspolaganju. Postavljene materijale vi ćete pogledati i pročitati, a zatim uraditi vežbe. U priručniku, koji ćete, naravno, dobiti svi obrađeni tekstovi i vežbe su jasno i pregledno objedinjeni na jednom mestu. Lekcije možete da gledate kada god želite i koliko god puta želite. Pitanja postavljate u grupi, a ja odgovaram u najkraćem mogućem roku. Jednom mesečno u grupi imamo i uključenje uživo. Ko ne bude mogao da mu prisustvuje, može da pogleda snimak koji će biti postavljen u grupi.

Trening traje 4 meseca i sastoji se od 24 lekcije koje su raspoređene u 6 modula. Poslednje četiri sedmice treninga predviđene su za obnavljanje gradiva, vežbanje, razrešavanje nedoumica.

Pristup materijalima imate tokom trajanja treninga, dakle 4 meseca. Doživotni pristup materijalima nemate jer bi to nekima od vas bio vetar u leđa da ne rade redovno, već da pravi rad i promenu i dalje odlažu. Jasno određen rok treba da vas podstakne da brže i efikasnije radite.

Kada god hoćete, u svako doba dana i noći, na bilo kom kraju sveta da ste i koliko god puta želite. Samo je važno da imate internet i računar ili telefon.

Trening se održava u zatvorenoj Facebook grupi koju čine samo polaznici ovog treninga. Tu u grupi možete postaviti sva pitanja koja imate, sve dileme, sve nedoumice. Na pitanja ću vam ja odgovoriti u najkraćem mogućem roku (najčešće u roku od 24 časa). Takođe, članovi grupe vam mogu odgovoriti, izneti svoja mišljenja, predloge, iskustva. Razmena sa članovima grupe je ogroman plus i može vam biti izuzetno korisna.

Neophodno je da pogledate video lekcije, pročitate tekstove, uradite vežbu i u jednoj rečenici odgovorite na pitanje „Šta mi je u ovoj vežbi bilo najkorisnije?“ Ipak, najvažnije je da to što ste naučili primenjujete redovno i trajno.

Vi ćete sami primetiti promene u sopstvenim shvatanjima, osećanjima, postupcima ili će vam okolina skrenuti pažnju na promene. Može se dogoditi da promene budu brze i velike, ali je verovatnije da će biti postepene, male i da će biti potrebno neko vreme da biste ih primetili. Na treningu ćete biti vođeni kroz iskustvo, naučeni da sami uočite, definišete svoj problem, odredite korake koji vas vode ka rešenju i da ih sprovedete.

Koliko će promena biti trajna, zavisiće od toga koliko ćete primenjivati ono što naučite. Dubok i ozbiljan rad na sebi je kontinuiran, kada počne nema kraja. Cilj je da vam ono što budete obrađivali postane deo rutine, svakodnevice, da postane vaš novi način razmišljanja i postupanja i da ga spontano primenjujete. Ako po završenom treningu odlučite da sve ono što ste naučili ostavite po strani, da čeka neka bolja vremena, onda efekta neće biti. Ukratko, trajnost efekata zavisi od vašeg truda i primene.

Život pred sve nas postavlja veoma različite probleme. Nažalost, ovaj trening neće moći da baš svima pomogne da reše baš sve probleme na koje nailaze. Rešavanje nekih problema zahteva individualni rad sa psihologom, psihijatrom, psihoterapeutom, koučem… Moći ćete da rešite one uobičajene probleme koji muče većinu ljudi i koji se ovim načinom rada mogu rešiti.

Samo od vas zavisi koliko ćete deliti svoja iskustva sa članovima grupe. Podelite onoliko koliko ste spremni i kada ste spremni. Nema pritiska i obaveza da morate meni i grupi da odgovarate na pitanja. Račune polažete samo sebi. Tokom treninga potrebno je da u grupi posle svake urađene vežbe odgovorite na pitanje „Šta mi je u ovoj vežbi bilo najkorisnije?“ Poželjno je da vaš odgovor bude u jednoj rečenici. Odgovor na ovo pitanje je važan jer će vas podstaći da jasno, precizno i kratko odredite šta je vaša najznačajnija dobit iz svake vežbe. To će vam u velikoj meri pomoći i da merite svoj napredak.

Po završetku treninga vaša Facebook grupa se gasi. Vaša pitanje, odgovore, komentare više niko ne može videti. Na taj način je zaštićena vaša privatnost.

Naravno. Svi učesnici treninga koji to žele postaće članovi zatvorene Facebook grupe koja okuplja polaznike svih mojih treninga. U grupi sa vama delim važne, korisne i zanimljive informacije, organizujem live uključenja, različite izazove i besplatne kratke treninge. Tu razmenjujemo iskustva, ideje, mišljenja, podržavamo jedni druge, ojačavamo i družimo se.

Ono naj, naj, najvažnije što vam ovaj trening daje je alat, put, način da razumete sebe. Kada shvatite šta, zašto i kako radite to što radite, moći ćete da sami nađete odgovore na svoja pitanja, da sami rešite svoje probleme i da sprečite pojavu novih. Moći ćete da se usmerite i idete u pravcu u kom vi želite. Bićete ponosni na sebe i zavolećete sebe takve kakvi ste. Ukratko, ovo vam može biti prvi korak ka životu kakav želite.

Postanite osoba po svojoj meri.

Prijavite se na trening „U miru sa sobom“ i zakoračite u svet ljudi koji znaju šta hoće od sebe i to i dobijaju.

Trening nije dostupan.