Šta je Politika privatnosti i čemu služi?

Politika privatnosti je dokument kojim se reguliše zaštita privatnostim korisnika sajta mojaradionicasrece.com. Njom se propisuje način na koji prikupljamo, čuvamo, delimo i koristimo Vaše lične podatke, kao i načine na koje možete ostvariti svoja prava na privatnost. Politika privatnosti se odnosi na Vas ukoliko na bilo koji od dole navedenih načina imate interakciju sa nama: 1. posećujete naš vebsajt, 2. koristite naše usluge (pohađate onlajn treninge, kupujete eknjige), 3. učestvujete u onlajn događajima koje organizujemo, 4. prijavite se na naš newsleter, 5. preuzimate besplatane sadržaje na našem sajtu, 6. pošaljete nam upit putem sajta, 7. komentarišete blog postove na sajtu, 8. stupite u interakciju sa nama putem društvenih mreža.

Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici.

Ova Politika privatnosti zajedno sa našim Uslovima korišćenja i Politikom upotrebe kolačića čini celokupan ugovor koji se odnosi na Vas. Zato Vas molimo da pažljivo pročitate našu Politiku privatnosti, Uslove korišćenja i Politiku upotrebe kolačića pre nego što nastavite dalje da koristite naš sajt.

Podaci koje prikupljamo

O Vama kao posetiocima našeg sajta prikupljamo sledeće podatke:

1. lične podatke – ime, prezime, email adresu, broj telefona

2. podatke o saradnji sa Vama (podatke o Vašem prisustvu na našim događajima) – učešće na našim treninzima, vebinarima, radionicama, kupovina eknjiga, preuzimanje besplatnog materijala (delovi eknjiga i priručnika za treninge), prijava na newsletter, komentari na blogu)

3. podatke u svrhu istraživanja – Vaše odgovore na marketinška istraživanja koja mi sprovodimo u cilju poboljšanja usluga koje Vam nudimo

4. podatke o našoj uzajamnoj korespondenciji – povratne informacije koje nam dajete, pritužbe, komentare, predloge, sugestije koje nam šaljete putem elektronske pošte, društvenih mreža ili pisani putem u papirnoj formi

5. tehničke informacije – IP adresu i domen, vrstu pretraživača i operativnog sistema sa koga ste pristupili našem sajtu, jedinstveni identifikacijski broj uređaja, vreme pristupa i dužinu posete, širu geografsku lokaciju, strane koje ste posetili, adresu drugog sajta ako ste se linkovali na naš portal sa drugog sajta, linkovi na koje ste kliknuli.

Način prikupljanja podataka

Podatke prikupljamo na dva načina:

1. direktno kada nam ih Vi lično dostavite. To su podaci koji su nam neophodni kako bismo Vam pružili uslugu ili je unapredili. Naš sajt možete posetiti besplatno i bez ikakve obaveze da ostavite bilo kakav lični podatak. Vi kao posetilac sajta nemate obavezu da nam dostavljate bilo kakve lične podatke i u svakom trenutku možete odbiti da nam ih date ali tada postoji mogućnost da nećete moći da koristite sve sadržaje koje Vam naš sajt nudi. Ako želite da koristite naše usluge (prijava na newsletter, preuzimanje besplatnog materijala, kupovina eknjiga, prijava na online trening) ili da stupite u kontakt sa nama (postavite pitanje, komentarišete blog postove, date predlog) treba da nam ostavite tražene lične podatke kako bismo mogli da Vam pružimo željenu uslugu, tj. uspostavimo kontakt. Ove podatke nam dostavljate Vi lično po sopstvenoj slobodnoj odluci. Uvek imate na raspolaganju mogućnost da tražite brisanje Vaših podataka.

2. automatsku  se prikupljaju podaci prilikom svake posete našem sajtu od strane svakog posetioca. Ovi podaci obuhvataju Vašu IP adresu, operativni sistem, tip pretraživača i druge informacije o računaru i internet konekciji, detalje o Vašim posetama sajtu (podatke o saobraćaju, lokaciji, izvorima kojima pristupate). Posetom našem sajtu Vi ste saglasni da možemo automatski da prikupljamo i obrađujemo navedene podatke. Na ovaj način prikupljeni podaci su statistički podaci i pomažu nam da unapredimo svoju uslugu.

Razlozi za prikupljanje podataka

Navedene podatke prikupljamo kako bismo omogućili sledeće:

1. unapređenje komunikacije – da odgovorimo na Vaša pitanja, komentare, predloge, sugestije, da Vam obezbedimo korisničku podršku

2. pružanje željene usluge – omogućili Vam da se prijavite na naš online trening ili kupite eknjige i tako sklopimo poslovni odnos sa Vama

3. upoznali Vas sa novinama u našem poslovanju.

Bezbednost i čuvanje podataka

Vaše podatke štitimo u skladu sa važećim zakonima i propisima koji se odnose na zaštitu ličnih podataka. Preduzimamo sve raspoložive mere kako bismo zaštitili Vaše podatke. Ipak, kako prenošenje informacija putem interneta nije u potpunosti bezbedno ne možemo da Vam garantujemo bezbednost ličnih podataka koji se prenose na naš sajt, tako da je svaki prenos podataka na Vaš vlastiti rizik. Po prijemu Vaših podataka mi preduzimamo striktne procedure i bezbednosne postupke kako bismo sprečili neovlašćen pristup Vašim podacima.

Zaštita podataka je uključena u sam dizajn sajta, a postavke privatnosti su postavljene na podrazumevani visok nivo.

Obrada Vaših ličnih podataka vrši se u skladu sa propisima koji regulišu zaštitu ličnih podataka u Republici Srbiji. Naši saradnici su u obavezi da čuvaju sve poverljive informacije (uključujući i Vaše lične podatke) tokom obavljanja posla za koji su angažovani.

Vaši lični podaci mogu biti otkriveni samo nadležnim organima u postupku predviđenom zakonom.

Sa svim trećim licima, primaocima Vaših podataka, imamo zaključene ugovore kojima oni garantuju poverljivost postupanja Vašim ličnim podacima. Vašim podacima pristupaju isključivo ovlašćena lica, elektronska evidencija u kojoj se čuvaju Vaši podaci je u uređajima koji su zaštićeni korisničkim imenom i šifrom.

Naš sajt može sadržati linkove do i sa drugih vebsajtova. Ako pratite linkove ka tim drugim vebsajtovima treba da znate da oni imaju svoje sopstvene politike zaštite privatnosti i da mi ne prihvatamo nikakvu obavezu ili odgovornost za takve politike, iz tog razloga Vas molimo da pre ostavljanja bilo kakvih ličnih podataka na ovim vebsajtovima proverite ove politike.

Deljenje podataka

U slučaju kada je to neophodno Vaše podatke možemo deliti sa državnim organima, organizacijama ili trećim licima pridržavajući se važećih zakona i propisa.

Vaše podatke možemo da delimo sa trećim licima sa kojima sarađujemo radi i/ili u vezi sa funkcionisanjem sajta, ostvarivanjem našeg poslovnog odnosa, funkcionisanjem i optimizacijom sajta, optimizacijom naših programa i marketinškom obradom istih (marketinške agencije, IT podrška, advokati…).

Radi funkcionisanja sajta, stvaranja poslovnih odnosa i održavanja pozitivnog korisničkog iskustva, Vaše podatke delimo sa servisima kao što su: 1. Google gSuite – lični podaci (ime, prezime, email adresa, broj telefona) se mogu naći u okviru našeg email klijenta (gMail) i koriste se u cilju poslovne korespondencije; 2. Mailer Lite – ovaj servis koristimo za dostavljanje periodičnih email marketing kampanja; u okviru ovog servisa nalaze se lični podaci (ime, prezime, IP adresa i email adresa. Zadržavamo pravo da Vaše podatke delimo i sa nekim drugim servisima koji su nam potrebi za praćenje i unapređenje poslovanja.

Vaše podatke možemo da delimo u cilju zaštite od prevara. Ako su nam dostavljene neistinite ili netačne informacije i utvrdi se ili postoji sumnja na prevaru, pojedinosti o tome mogu biti predate organima za sprečavanje prevara i drugim organizacijama, što može biti evidentirano sa naše ili njihove strane.

Postupanje u skladu sa zakonskim i regulatornim obavezama je, takođe, razlog za deljenje vaših podataka. U slučaju da nam sudski ili organi za sprovođenje zakona zatraže Vaše lične podatke koji su u vezi sa sprovođenjem postupka i istraga koje oni već sprovode bićemo u obavezi da im tražene podatke prosledimo.

Mogućnost reorganizacije ili promena u našem poslovanju može biti uzrok deljenja Vaših podataka. U slučaju da dođe do promena u našem poslovanju kao što je prodaja nekoj trećoj strani ili reorganizacija, moguće je da će biti potrebno da neke ili sve vaše lične podatke dostavimo toj trećoj strani u cilju analize predložene prodaje ili reorganizacije

Rok obrade Vaših podataka

Vaše podatke čuvamo onoliko vremena koliko je neophodno za ostvarivanje navedenih svrha njihove obrade ili ukoliko je saglasnost pravni osnov za obradu Vaših podataka onoliko vremena koliko imamo Vašu saglasnost za njihovu obradu.

Ukoliko ste posetilac sajta koji samo pretražuje sadržaj sajta, Vaše lične podatke čuvamo u skladu sa Politikom o kolačićima.

Ukoliko ste posetilac sajta koji je poslao upit putem kontakt forme a niste registrovani pretplatnik na email marketing servis ili korisnik usluga Vaše podatke čuvamo do godinu dana po prijemu poruke, osim ukoliko se u međuvremenu ne zasnuje poslovni odnos.

Ukoliko ste prijavljeni na naš newsletter Vaše lične podatke čuvamo sve dok ne zatražite njihovo brisanje. U svakoj email poruci ovog tipa nalazi se link ka stranici ka usklađivanju podataka i zahtevu za uklanjanje naloga sa iste. Po odjavljivanju sa našeg newsletter-a Vaši podaci će biti automatski obrisani. Ukoliko ste šest meseci neaktivni mi ćemo potpuno ukloniti vaše podatke iz sistema bez prethodnog obaveštavanja.

Maloletni korisnici

Maloletnim korisnicima nije dozvoljeno da nam ostavljaju svoje lične podatke.

Vaša prava

Vi birate da li ćete ostaviti svoje lične podatke na našem sajtu. Sajt možete pregledati besplatno bez ostavljanja bilo kakvih ličnih podataka ali Vam tada neki delovi sajta mogu biti nedostupni. Nijedan Vaš lični podatak neće biti uzet bez Vašeg odobrenja i Vi ga direktno ostavljate na sajtu.

Imate parvo da budete obavešteni da li se i koji podaci o Vama obrađuju, od koga su prikupljeni, koja je svrha obrade podataka i po kom osnovu se ti podaci koriste i obrađuju.

Imate pravo na ispravku netačnih i dopunu nepotpunih podataka.

Imate pravo na brisanje Vaših podataka u našoj evidenciji, a mi ćemo postupiti u skladu sa Vašim zahtevom. U svakom trenutku možete da povučete saglasnost koju ste nam dali za korišćenje i obradu Vaših ličnih podataka.

Saglasnost na korišćenje Vaših podataka možete da povučete u bilo kom trenutku slanjem emaila na email adresu navedenu u deli Kontakt podaci. Povlačenje Vaše saglasnosti ne utiče na dopuštenost obrade koja je na osnovu te saglasnosti vršena pre povlačenja.

Takođe, ukoliko smatrate da se obrada Vaših podataka ne vrši u skladu sa zakonom imate parvo i da podnesete pritužbu povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Ažuriranje Politike privatnosti

Sve izmene Politike privatnosti koje budu donate biće objavljene na sajtu. Iz tog razloga Vas molimo da često proveravate da li je bilo ažuriranja i izmena Politike privatnosti. Ukoliko nastavite da koristite naš sajt i nakon ovih izmena to će podrazumevati Vašu saglasnost sa izvršenim izmenama. Ova Politika zaštite privatnosti je poslednji put ažurirana dana 01. 05. 2022. godine.

Politika upotrebe kolačića

Naš sajt koristi kolačiće (Cookies), male tekstualne datoteke koje su snimljene na Vašem uređaju da biste pratili kretanje Vašeg pretraživača na sajtu. Oni se ne povezuju sa Vašim ličnim podacima koje ste nam dali. Možete da odaberete da internet pretraživači odbijaju kolačiće i u tom slučaju određeni delovi sajta možda neće funkcionisati kako je predviđeno. Jedino one kolačiće koji su tehnički neophodni za funkcionisanje sajta ne možete isključiti. Prihvatanjem Politike o upotrebi kolačića odobravate prikupljanje podataka o IP adresi i od analitičkih i marketinških alata. Ova Politika upotrebe kolačića zajedno sa našim Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti čini celokupan ugovor koji se odnosi na Vas. Zato Vas molimo da pažljivo pročitate našu Politiku privatnosti, Uslove korišćenja i Politiku upotrebe kolačića pre nego što nastavite dalje da koristite naš sajt.

Kada posetite naš sajt ili druge digitalne alatke, mi možemo, u zavisnosti od Vaše saglasnosti koristiti kolačiće, piksele za kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje sledećih podataka:

– IP adresa, informacije o povezivanju, tip pretraživača, lokacija, vremenska zona, operativni sistem i druge tehničke informacije

– informacije o Vašoj poseti, uključujući sajt koji ste posetili pre i nakon našeg sajta i o proizvodima koje vidite na njima

– trajanje poseta na stranicama našeg sajta i informacije o interakciji između stranica.

Koristimo kolačiće drugih lica (Google Analytics). Ovi kolačići služe za anonimne statistike o posećivanju sajta i ne uključuju lične podatke.

Imajte na umu da uvek imate kontrolu nad kolačićima. Većina pretraživača nudi isključivanje kolačića pomoću opcija, za svaki pretraživač odvojeno, sa izuzetkom onih kolačića koji su tehnički neophodni za funkcionisanje sajta i koji se kao takvi ne mogu isključiti.

Mi koristimo sledeće kolačiće:

1. neophodni kolačići – oni su apsolutno potrebni za pravilno funkcionisanje sajta, oni anonimno obezbeđuju osnovne funkcionalnosti i bezbednosne karakteristike sajta

2. funkcionalni – pomažu u obavljanju određenih funkcija kao što je deljenje sadržaja sajta na platformama društvenih mreža, prikupljanje povratnih informacija i druge funkcije trećih strana

3. kolačići učinka – slluže za razumevanje i analizu ključnih indikatora performansi sajta koji pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva za posetioce

4. analitički – koriste se za razumevanje načina na koji posetioci komuniciraju sa sajtom, omogućavaju nam da utvrdimo i pratimo broj posetilaca našeg sajta, da vidimo kako posetioci koriste sajt, da utvrdimo izvor saobraćaja

5. kolačići za oglašavanje – koriste se da bismo posetiocima pružili relevantne oglase i marketinške kampanje, oni prate posetioce kroz sajtove i prikupljaju informacije za pružanje prilagođenih oglasa

6. ostali nekategorisani kolačići – to su oni koji se analiziraju i još uvek nisu klasifikovani u kategoriju.

Kolačići koje koristimo pomažu nam da analiziramo trendove, administriramo sajt, pratimo ponašanje posetilaca sajta, prikupljamo demografske informacije o njima. Partner smo oglasnim mrežama preko koijh prikazujemo oglase na drugim sajtovima. Upotreba kolačića od bilo koje kompanije za praćenje nije obuhvaćena našom Politikom privatnosti i Politikom o kolačićima.

Politika upotrebe kolačića može biti ažurirana po potrebi. 

Uslovi korišćenja

Korišćenjem ove stranice podrazumevamo da ste u potpunosti upoznati i da se slažete sa ovde navedenim Uslovima korišćenja ovog sajta. Uslovi korišćenja zajedno sa našom Politikom privatnosti i Politikom upotrebe kolačića čini celokupan ugovor koji se odnosi na Vas. Zato Vas molimo da pažljivo pročitate našu Politiku privatnosti, Uslove korišćenja i Politiku upotrebe kolačića pre nego što nastavite dalje da koristite naš sajt. Ukoliko pronađete bilo šta u navedenim dokumentima sa čim se ne slažete, molimo Vas da prestanete da koristite sajt.

Ovi Uslovi korišćenja podložni su promenama i ažuriranju. Ove promene će biti objavljene na sajtu. Molimo Vas da proveravate da li je bilo izmena. Ukoliko nastavite da koristite sajt i nakon izmena, podrazumevamo da ste saglasni sa izvršenim izmenama.

Svrha ovog sajta je edukacija i informisanje posetilaca sajta. Sadržaji na sajtu nisu postavljeni sa ciljem psihološkog savetovanja klijenata niti psihoterapijskog rada, te ne treba da budu tako ni shvaćeni.

Svi Vaši komentari će pre objavljivanja biti pregledani. Zadržavamo pravo da bez obaveštavanja obrišemo ili ne objavimo sve one komentare koje smatramo – 1. neželjenim (spam komentari), 2. nepristojnim (uključuju psovke i vulgarnosti), 3. uvredljivim (uključuju mržnju, omalovažavanje ili napad na bilo kog pojedinca ili grupu).

S vremena na vreme moguće je ažuriranje sajta i promena bilo kog njegovog dela. Iz tog razloga sajt može privremeno biti nedostupan.

Zaštita intelektualne svojine

Svi materijali na našem sajtu su zaštićeni autorskim pravima i nije dozvoljena njihova neovlašćena upotreba.

Preuzimanje sadržaja dozvoljeno je samo u lične, nekomercijalne svrhe.

Deljenje sadržaja na društvenim mrežama je dozvoljeno isključivo putem SHARE dugmadi koja se nalaze na kraju svakog blog posta ili kopiranjem URL adrese strane.

Odricanje od odgovornosti

Korišćenjem sajta i svog sadržaja do koga možete doći na njemu ili putem njega (newsletter, email kursevi, email kampanje, eknjige, onlajn treninzi, društvene mreže…) saglasni ste da u potpunosti prihvatate sve delove ovog Odricanja od odgovornosti. U slučaju da se ne slažete sa bilo kojim njegovom delom, molimo Vas da odmah napustite sajt.

Sadržaj sajta je sačinjen u edukativne i informativne svrhe. Svi sadržaji na sajtu objavljeni su za potrebe informisanja i edukacije.

Sadržaji na sajtu nisu postavljeni sa ciljem psihološkog savetovanja klijenata niti psihoterapijskog rada, ne mogu biti zamena za individualni rad sa psihologom, psihijatrom ili psihoteraputom, te ih nemojte tako ni shvatati. Na ovom sajtu nema saveta iz zdravstvene struke.

Svi sadržaji su dati na uvid u najboljoj nameri i mi ni u kom slučaju ne možemo biti odgovorni za bilo kakve štete i propuste i ni u kom slučaju ne prihvatamo odgovornost za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati kao posledica korišćenja informacija.

Korišćenjem ovog sajta Vi preuzimate ličnu odgovornost za dobrovoljno pristupanje sajtu, za Vaše izbore (preduzete ili nepreduzete akcije), kao i iz njih proistekle posledice. Pre preduzimanja bilo koje akcije (a na osnovu informacija koje ste dobili na sajtu ili u vezi sa sajtom) pažljivo ćete proceniti sve moguće posledice po sebe, svoju porodicu ili posao i tek potom, pošto ste spremni da preuzmete odgovornost za svaki mogući ishod, donećete odluku.

Mi Vas podržavamo u postizanju Vaših ciljeva ali Vaš uspeh zavisi od mnogobrojnih činilaca među kojima su i oni na koje mi objektivno ne možemo da utičemo. Mi ne možemo da predvidimo niti garantujemo da ćete postići određeni rezultat. Postizanje željenog rezultata zavisi od Vaših sposobnosti, iskustva, godina starosti, različitih osobina ličnosti, vrste problema sa kojim se suočavate, zdravstvenog stanja, posvećenosti, želje, motivacije, akcije i mnogih drugih faktora. Iz navedenih razloga, mi nažalost, ne možemo da Vam garantujemo ostvarivanje svih Vaših željenih rezultata.

Ne snosimo bilo kakvu odgovornost za bilo koji gubitak ili štetu nastalu na Vašim računarskim programima, platformama ili podacima koji su nastali u vezi sa upotrebom našeg sajta.